Festival pe două roți

Festival pe două roți

BikeSchool 2022 aduce ateliere de siguranță rutieră, târg de biciclete pentru copii, o proiecție de film și invitați speciali.

Punctul central al proiectului îl reprezintă circuitul de ateliere dedicate copiilor unde aceștia vor învăța să se deplaseze în siguranță pe bicicletă, să repare și să întrețină bicicleta și să ofere primul ajutor în caz de nevoie. În jurul atelierelor s-au dezvoltat și noi activități  pentru ediția din acest an.

„Încet, încet proiectul BikeSchool se transformă într-un mini festival al mobilității velo dedicat copiilor și tinerilor. În acest an, pe lângă circuitul de ateliere ce vor avea loc luni, începând cu ora 09:00, în Piața Mare, propunem alte două activități pentru ziua de duminică. Prima se referă la un târg de biciclete unde cei mici pot să își vândă sau să își cumpere o bicicletă nouă și care se va desfășura în Parcul Tineretului. A doua activitate constă într-o proiecție de film intitulat ”Why we cycle?” în regia lui Gertjan Hulster, ce va avea loc la Centrul Cultural Ion Besoiu începând cu ora 19:00. Proiecția va fi urmată de o dezbatere între spectatori și specialiști în mobilitate urbană privind modul în care putem contribui la transformarea durabilă a orașului”, declară Andrei Rusu de la Asociația Urban Bike Revolution, organizatorul evenimentului.

O altă noutate a evenimentului din acest an o reprezintă vizita unei delegații a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, în frunte cu vice-ambasadorul Hinke Nauta, dar și a Ruxandrei Aelenei, lector în cadrul Universității de Științe Aplicate din Amsterdam, specialistă în mobilitate urbană sustenabilă. Scopul vizitei este de a identifica oportunități de colaborare între specialiști olandezi și administrația publică locală în domenii precum smart mobility (bicicletă) și orașe verzi (peisaj urban).

Diplomatul olandez va vizita atelierele de educație velo din Piața Mare și va participa la turul de bicicletă prin oraș.  Marți, 14 iunie, începând cu ora 09:00 Asociația Urban Bike Revolution, în colaborare cu Primăria municipiului Sibiu, organizează o întâlnire între reprezentanții administrației locale, reprezentanții Ambasadei și specialiști în mobilitate urbană din Olanda pentru a dezbate teme precum dezvoltarea infrastructurii velo, siguranță și educație.


Program

  • Duminică, 12 iunie

10:30 Târg de biciclete pentru copii

Parcul Tineretului

19:00 Proiecție de film – Why we cycle?

Centrul Cultural Ion Besoiu

  • Luni, 13 iunie

09:00 – 17:30 Ateliere BikeSchool

Piața Mare

18:00 Tur de bicicletă

Piața Mare și străzi din Sibiu

Răspunde