Cuptor în luna lui Cireșar

Cuptor în luna lui Cireșar

Cuptorul construit de meșterul olar Marcel Tănăsie și o demonstrație spectaculoasă de ceramică tradițională îi așteaptă astăzi pe vizitatorii Muzeului ASTRA.

„Vineri, 24 iunie, între orele 12.30 și 21.30, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, gospodăria din Găleșoaia, ‘Meșterul Păcală’ îmblânzește focu’ prin lut… Marcel Tănăsie, simpaticul nostru olar din județul Mehedinți, vă oferă în premieră o reprezentație live despre cum se ard oalele de lut într-un cuptor făcut din pământ chiar de meșterul olar. Spre seară, să știți că vâlvătaia va arunca afară limbi de foc într-un mod spectaculos!” este invitația lansată de Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Participarea la eveniment se face în baza abonamentului anual sau a biletului de intrare în muzeu, casieria muzeului fiind deschisă până la ora 19.30. În mod excepțional, odată cu Ziua Universală a Iei, ediția a IX-a, conducerea muzeului a decis să acorde acces gratuit tuturor turiștilor care vin astăzi îmbrăcați în ii sau cămăși tradiționale.

Răspunde