Colegiul „Goga” câștigă teren

Colegiul „Goga” câștigă teren

Peste 1.900 de elevi studiază la Colegiul Național „Octavian Goga”, iar extinderea spațiilor unității de învățământ este neapărat necesară, mai ales pentru eliminarea cursurilor în două schimburi.

Primăria Sibiu a identificat o soluție pentru extindere, primarul Astrid Fodor solicitând acordul de principiu al Consiliului Local în ședința din luna iunie.

“Propun extinderea Colegiului ‘Octavian Goga’ în spațiile situate în imediata vecinătate, pe str. Dealului, utilizate în prezent de Colegiul Tehnic Cibinium. Acesta din urmă se va muta în clădirea fostului Liceul CFR. Subliniez că mutările se vor realiza numai după ce clădirea Liceului CFR va fi complet reabilitată, astfel încât să asigure condiții optime pentru desfășurarea cursurilor. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și conducerea celor două unități de învățământ și-au exprimat deja acordul pentru această soluție”, a precizat Astrid Fodor.

Varianta a fost identificată în contextul în care clădirea fostului Liceului CFR de pe str. J. S. Bach a rămas definitiv în proprietatea municipiului Sibiu după respingerea de către Înalta Curte de Casație și Justiție a cererii de retrocedare formulate de Biserica Evanghelică C.A. Sibiu asupra imobilului. Municipalitatatea a alocat din bugetul aferent acestui an suma necesară pentru întocmirea documentațiilor tehnice în vederea reabilitării imobilului. Suprafața totală pe care o vor oferi cele trei corpuri de clădire și terenuri depășește 8.000 mp.

Răspunde