Clacă pe fâneața din Dumbrava Sibiului

Clacă pe fâneața din Dumbrava Sibiului

Vreo 20 de gospodari care mai știu rânduiala satului de altădată s-au mobilizat, astăzi, la cosit iarba din Muzeul ASTRA.

Printre cei care au răspuns invitației la clacă s-au regăsit, desigur, moțul Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA, și viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, îmbrăcați în „cămeși” tradiționale.

În zori de zi, după ce și-au ascuțit coasele aduse de acasă sau pregătite de gazde, „ficiorii” au început să pună la pământ iarba proaspătă și grasă din poiana aflată în sectorul Textile al Muzeului în aer liber, iar la ora prânzului s-au odihnit pe hotar, unde s-au ospătat cu slănină, ceapă verde, caș, roșii, cârnați și pită. Ceva mai târziu, participanții la un teambuilding rustic au împrăștiat poloagele, iar până mâine iarba va fi adunată și zona va deveni numai bună pentru picnic.

Munca n-a fost deloc în zadar, căci mii de oameni se vor bucura în acest amfiteatru natural de evenimentele prilejuite de Ziua Universală a Iei, de mâine până duminică. În plus, pe 24 iunie, toți vizitatorii care vin îmbrăcați în ii sau cămăși tradiționale vor avea parte de intrare gratuită!

Răspunde