Biletele și abonamentele la Grădina Zoologică Sibiu se pot cumpăra și on-line

Biletele și abonamentele la Grădina Zoologică Sibiu se pot cumpăra și on-line

În primele luni ale anului 2022, peste 150.000 de persoane au vizitat Grădina Zoologică Sibiu. În sezonul estival, numărul acestora este, de regulă, în creștere, astfel că, pentru a facilita accesul, biletele sau abonamentele individuale se pot cumpăra de acum și electronic, de pe www.zoosibiu.ro sau, dacă ați ajuns deja în zonă, scanând codul QR afișat pe panoul de la intrarea în Grădină, care vă va conduce spre platforma electronică.

Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont pe platformă, să alegeți data și numărul de bilete și apoi să achitați electronic suma. Biletul electronic îl veți primi pe e-mail, iar pentru a intra în Zoo, vizitatorii cu astfel de bilete au acces rapid, trebuind doar să scaneze codul QR pe cititorul de la turnicheții situați la intrarea principală și la intrarea secundară. Dacă nu mai puteți ajunge în data și la ora pentru care v-ați cumpărat bilet electronic (în caz de vreme nefavorabilă, spre exemplu), puteți renunța la acesta și veți primi banii înapoi. Și abonamentele se emit digital, astfel încât îl puteți avea cu dumneavoastră oricând, pe telefon. Pentru cei care nu utilizează instrumentele digitale, se păstrează în continuare și biletele și abonamentele în format tipărit.

Pe lângă investițiile în modernizarea infrastructurii și dezvoltarea administrativă a orașului, ne concentrăm și pe dezvoltarea facilităților de petrecere a timpului liber pentru sibieni. Grădina Zoologică este de ani buni un loc unde cei mici, în special, își doresc să petreacă cât mai mult timp. Este vizitată atât de localnici, cât și de turiști, iar dezvoltarea ei trebuie să fie continuă. De aceea căutăm mereu soluții pentru modernizarea serviciilor, cum sunt introducerea biletului electronic și extinderea activităților ce pot fi desfășurate în incinta Zoo, un exemplu fiind proiectul Ferma Animalelor. Faptul că cei mici vor putea avea contact direct cu animale domestice și vor putea să le hrănească va reprezenta, cu siguranță, un punct de atracție, pe lângă deja cunoscutul loc de joacă”, anunță primarul Astrid Fodor.

Pentru ca Zoo Sibiu să devină tot mai atractivă pentru public, Primăria Sibiu continuă investițiile în spațiile Grădinii. În prezent se lucrează la Ferma Animalelor, un proiect educativ dedicat mai ales copiilor care doresc să cunoască animalele domestice, să le mângâie și să le hrănească, dar numai cu mâncare achiziționată din Zoo care corespunde nevoilor acestor animale. Lucrările sunt finalizate în prezent în proporție de 90%, pregătindu-se deschiderea în luna iulie a acestui an. Ferma are o suprafață de 800 mp și va include opt adăposturi pentru iepuri, găini, gâște, rațe, ponei, vaci, capre și porci. Valoarea investiției se ridică la 773.000 de lei.

Răspunde