Anunț „fierbinte” de la Centrul Cultural Maghiar din Sibiu

Anunț „fierbinte” de la Centrul Cultural Maghiar din Sibiu

Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu a decis să prelungească perioada de înscrieri pentru concursul de gătit din cadrul Zilelor Hungarikum.

Cei care vor să-și demonstreze priceperea la preparate culinare tradiționale ungurești mai au timp până pe 19 iunie să-și anunțe participarea. Înscrierea echipelor se realizează online, prin completarea unui formular Google. Concursul se va desfășura sâmbătă, 2 iulie, la Târgul de țară din Muzeul ASTRA.

„Cele mai gustoase preparate se gătesc în ceaun. Arată-ne că te pricepi și dai cel mai bun gust preparatului maghiar gătit de tine și echipa ta”, transmit organizatorii.

La concursul de gătit se înscriu, de regulă, echipe de amatori, dar acest duel al ceaunelor este atractiv și pentru profesioniști în domeniul gastronomiei, reprezentanți de instituții, firme și chiar politicieni. Juriul va degusta și va premia primele trei echipe de la fiecare categorie (gulyás și alt preparat maghiar gătit în ceaun), și se vor acorda câteva premii speciale.

Duminică, 3 iulie, tot la Târgul de țară, bucătari profesioniști vor găti preparate specific maghiare, după care acestea se vor putea degusta de către publicul vizitator.

Cea de a treisprezecea ediție a Zilelor Hungarikum, festivalul de prezentare a tradiţiilor şi valorilor gastronomice și culturale maghiare, va avea loc în perioada 1-3 iulie.

Răspunde