Alimente pentru nevoiași

Alimente pentru nevoiași

Din 8 iunie, se distribuie alimente persoanelor defavorizate din municipiul Sibiu aflate pe lista suplimentară.

La finalul săptămânii trecute, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu a încheiat distribuirea unei noi tranșe de produse alimentare destinate persoanelor dezavantajate din municipiu înscrise în listele inițiale, respectiv beneficiarii de venit minim garantat și familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei.

În urma acestei prime etape, au fost repartizate 488 de pachete cu produse alimentare din cele 883 de pachete primite, urmând ca cele 395 rămase în stoc să fie împărțite, de miercuri, 8 iunie, persoanelor aflate în evidențele DAS pe lista suplimentară:

  • copii cu handicap grav și accentuat cu domiciliul/reședința în municipiul Sibiu
  • persoanele care locuiesc în așezări informale
  • persoanele/familiile care se află în sărăcie severă și nu beneficiază de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială vor contacta telefonic aceste persoane pentru a li se aduce la cunoștință data la care să se prezinte pentru ridicarea pachetelor, începând cu 8 iunie, la Cantina Municipiului Sibiu, de pe strada Gușteriței nr.22.

Documentele necesare pentru ridicarea pachetelor:

  • carte de identitate/buletin/carte de identitate provizorie
  • certificat de naștere în original pentru copiii sub 14 ani
  • certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap, în original

Pachetele conțin: făină de grâu – 5 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 2 pungi (400gr), ulei – 4 l., zahăr – 2 kg, orez – 4 kg, conserve carne de vită – 5 cutii, conserve carne de porc – 3 cutii, conserve pateu de ficat de porc – 5 cutii, compot de fructe – 2 borcane, gem de fructe – 1 borcan, gem de fructe dietetic – 1 borcan. Produsele vor fi preambalate într-o cutie de carton cu o greutate de aproximativ 25 kg  fiecare.

Acestea sunt acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 201-2020, cofinanțat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane.

Răspunde