Ziua nu-i ca noaptea

Ziua nu-i ca noaptea

„Prea puțin, prea târziu” pare să fie motto-ul Muzeului Brukenthal în acest an.

După ce a ratat Noaptea Muzeelor, Muzeul Național Brukenthal va marca foarte modest Ziua Internațională a Muzeelor, oferind sibienilor și turiștilor intrare gratuită la Casa Altemberger într-o zi lucrătoare, doar până la ora 17.

Porțile Palatului Brukenthal din Piața Mare, primul muzeu de pe actualul teritoriu al României, au rămas ferecate, ieri seară, decizia conducerii instituției fiind de neînțeles pentru cei care se obișnuiseră să profite de Noaptea Europeană Muzeelor pentru a mai descoperi câte ceva din frumusețea arhitecturii și vastele colecții de artă adăpostite de reședința fostului guvernator al Transilvaniei. Managerul Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca, a motivat că evenimentul nu este patronat de UNESCO. În plus, Luca a mai declarat în presa locală că nu poate să ofere acces gratuit publicului în secții precum Palatul Brukenthal din lipsă de personal și pentru a proteja patrimoniul de eventuale distrugeri.

În schimb, Muzeul Brukenthal promite acces gratuit în data de 18 mai, într-o singură unitate muzeală, doar în timpul programului obișnuit de vizitare. „Miercuri, 18 mai, Muzeul de Istorie – Casa Altemberger din cadrul Muzeului Național Brukenthal va fi deschis în mod gratuit pentu vizitatori în intervalul 9-17. În acest fel, Muzeul Național Brukenthal, ca în fiecare an, va sărbători Ziua Internațională a Muzeelor”, au anunțat responsabilii instituției.

Răspunde