Ziua Europei la Biblioteca ASTRA: Concert caritabil și recital de poezie

Ziua Europei la Biblioteca ASTRA: Concert caritabil și recital de poezie

Ziua de luni, 9 mai, propune publicului sibian, începând cu ora 19:00, o întâlnire cu muzica bună și lectura, în sala festivă a Palatului ASTRA (sediul istoric al Bibliotecii ASTRA, etaj 2), în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

Programul cuprinde concertul ansamblului de alamă Tromba Felix și un recital de poezie dedicat Zilei Europei.

Concertul Tromba Felix va evidenția o serie de lucrări muzicale din repertoriul clasic, cât și piese din celebre filme artistice, desene animate îndrăgite, precum și piese de jazz. Publicul se va bucura de interpretarea unor compoziții clasice de la Mozart, Neruda și Ceaikovski, până la muzica din faimoasele pelicule apreciate de toate generațiile, dintre care amintim „Cartea Junglei”, „Frumoasa și Bestia”, „Cocoșatul de la Notre Dame”. Tromba Felix, unul din cele mai proaspete proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Concertul cvintetului Tromba Felix se alătură campaniei umanitare “#TogetherforVictor”.

Recitalul de poezie, intitulat „De-a viața”, va fi oferit de studenții secției de Actorie, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală al ULBS (coordonatori: Codruța Presecan și Diana Fufezan).

În perioada 9 – 10 mai, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează mai multe evenimente culturale dedicate Zilei Europei.

Răspunde