Zamă aită ca la Alma… á la Chef Nico Lontras!

Zamă aită ca la Alma… á la Chef Nico Lontras!

Zama asta „de întins”, foarte gustoasă și spornică, este specifică satelor din zona Mediașului.

Ingrediente

  • 1 kg cârnat afumat, costiță, pecie
  • 3 cepe uscate
  • 100 g slănină afumată
  • 5 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 2 căței usturoi

Mod de preparare

  1. Se topește slănina, în ea se călește ceapa, apoi se adaugă cârnatul și carnea tăiate felii și cubulețe.
  2. Se prăjesc împreună până când carnea este făcută.
  3. Se adaugă piper și sare după nevoie și usturoiul zdrobit.
  4. Se face un dres din făină și apă, care se adaugă peste zamă.
  5. După ce mai fierbe 10 minute, se ia de pe foc și se servește cu mămăligă.

Chef Nico Lontras, medieșeanul care a obținut, chiar zilele trecute, titlul de „Chef of the Year for the Hotel Industry” la Gala TopHotel Awards – Premiile excelenței în industria hotelieră, a turismului și ospitalității din România – ține minte foarte bine această rețetă din copilărie. Însă, pentru că îi place mereu să experimenteze în bucătărie, el a reinterpretat rețeta tradițională a bunicii, iar rezultatul trebuie să fie cel puțin la fel de bun:

Răspunde