Municipalitatea începe depunerea proiectelor pentru eficientizarea energetică a blocurilor, cu finanțare din fonduri europene.
Vineri, 13 mai, Primăria Sibiu a depus primele 12 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri de blocuri cu finanțare prin Planul Național pentru Reziliență și Redresare (Componenta 5 – Valul Renovării).
În urma unui apel public adresat Asociațiilor de Proprietari și depunerea documentelor de către acestea, Primăria a realizat auditul energetic și serviciile de expertiză tehnică într-un timp foarte scurt pentru a putea îndeplini cerințele în vederea depunerii proiectelor spre obținerea finanțării europene nerambursabile.
“Am depus proiecte pentru primele 12 clădiri de blocuri, valoarea investițiilor ridicându-se la peste 51 de milioane de lei. Alte 11 sunt în lucru și, în măsura în care îndeplinesc cerințele tehnice, urmează să le depunem și pe acestea. Subliniez că este vorba nu doar de anveloparea termică a acestor clădiri, ci de lucrări mult mai ample care se referă, după caz, la închiderea balcoanelor și izolarea acestora, modernizarea rețelei electrice și a iluminatului de pe scara blocului, repararea acoperișurilor, modernizarea lifturilor, inclusiv instalarea unor stații de încărcare a autovehiculelor electrice”, a anunțat primarul Astrid Fodor.
Cele 12 blocuri vizate de primul proiect sunt următoarele: str. Rusciorului nr.19 bl.75 – str. Constantin Nottara; str. Constituției, nr.1, bl.1; str. Tiglari nr.1, bloc C2; Bd. Vasile Milea bl. 10A, sc. A, sc. B; Bd. Vasile Milea bl. 12A, sc. A, sc. B; str. Iazului, bl.19, scara A și B; B-dul Vasile Milea nr.1 (blocul turn); B-dul Vasile Milea, bl. 11A, sc. A, sc. B; str. Șteflești, bl. 7; str. Vrancei bl. 6; str. M. Viteazu, bl. V4, scara A-D; str. Uzinei bl.1A.
După obținerea finanțării din fonduri europene nerambursabile, Primăria Sibiu va iniția o procedură de achiziție pentru proiectare și execuția efectivă a lucrărilor.