Teatru pentru cărți

Teatru pentru cărți

În perioada 6-8 iunie, a doua ediție a Festivalului Concurs de Teatru „George Constantin” se va desfășura la Biblioteca ASTRA.

Evenimentul are caracter caritabil, fondurile strânse fiind destinate susținerii campaniei „Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!” a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, al cărei obiectiv este îmbogățirea colecțiilor de publicații noi destinate publicului tânăr – copii și adolescenți.

Manifestarea este organizată de Asociația „Round Table 22 Sibiu” și „Club 41 Sibiu” și se adresează tuturor elevilor pasionați de teatru și interpretare dramatică. Festivalul cuprinde trei secțiuni: Recitare, Monolog și Teatru scurt, iar elevii se pot înscrie în cadrul a trei categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII. Înscrierea participanților în concurs se face până în data de 1 iunie, fișele de înscriere fiind disponibile online. Formularele de înscriere completate se colectează la sediul Bibliotecii ASTRA – Compartimentul pentru Copii și Tineret.

Concurenții au posibilitatea de a se înscrie la toate cele trei secțiuni, jurizarea fiind realizată pentru fiecare secțiune în parte. Întregul eveniment se va încheia cu Gala Laureaților (miercuri, 8 iunie, ora 17:00), în cadrul căreia se vor acorda premii și diplome pentru cele mai reușite prestații artistice ale tinerilor actori.

Participarea publicului larg și a susținătorilor participanților la Festivalul Concurs de Teatru se face în baza achiziționării unui bilet în valoare de 10 lei/ zi. Biletele pot fi achiziționate în cadrul unităților de învățământ participante sau înaintea intrării la eveniment.

Festivalul Concurs de Teatru „George Constantin” se desfășoară în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 5, et. 2), în zilele de 6, 7 și 8 iunie, cu începere de la ora 17:00.

Răspunde