Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) a organizat cursul de formare „Instrumente inovative de predare, realizarea de planuri remediale individuale”, desfăşurat în perioada 6-8 mai, cu prezenţa unui număr de 17 cadre didactice de la şcoli din judeţele Sibiu şi Mureş.
Durata cursului de formare a fost de 16 ore şi a fost derulat în cadrul proiectului „Access spre Succes” (PN2058), finanţat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
„Cadrele didactice au participat la sesiuni de formare menite să contribuie dezvoltarea competenţelor de proiectare, organizare şi desfăşurare a procesului de învăţământ în paradigma şcolii inclusive şi a competenţelor de valorificare a spaţiului de învăţare şi a curriculumului şcolar în funcţie de cerinţele specifice ale elevilor din grupul ţintă primar.
Proiectul ‘Acces spre succes’ îşi propune să aducă o contribuţie activă la creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivel local şi naţional prin îmbunătăţirea competenţelor formale şi non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creşterea gradului de promovabilitate a acestora în licee şi prin dezvoltarea abilităţilor, cunoştinţelor şi competenţelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat”, a declarat Daniela Preda, manager de proiect.
Instituţiile partenere implicate în acest proiect sunt: Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), România; Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, România; Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, România; University of South-Eastern, Norvegia; Innovius As, Norvegia. Cadrele didactice participante au reprezentat scoli care sunt parteneri asociaţi ai proiectului: Școala Gimnazială Albeşti, Şcoala Generală nr. 3 Târnăveni, Şcoala Gimnazială „Ion Dacian” Saschiz, Şcoala Gimnazială Alma, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Răşinari, Şcoala Gimnazială Cristian, Şcoala Gimnazială Axente Sever, Şcoala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, Şcoala Gimnazială „Badea Cârţan” Cârţişoara.
Proiectul beneficiază de un grant în valoare de aproape 1,5 milioane de lei prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creşterea participării şcolare cu cel puţin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul ţintă primar şi creşterea ratei de tranziţie în învăţământul şcolar superior (clasa a IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.