Seară culinară arabă la Sibiu. Intrarea: zacuscă, dulceață sau compot!

Seară culinară arabă la Sibiu. Intrarea: zacuscă, dulceață sau compot!

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, un eveniment culinar exotic.

Cultura nu constă doar în credințe, idei și tradiții de gândire. Deși aceste elemente abstracte sunt definitorii pentru un sistem cultural, la fel de importante sunt și practicile culturale concrete. Gastronomia, mâncarea și tradițiile culinare sunt o parte esențială a oricărei culturi. Atât culturile țărilor arabe din Nordul Africii și Orientul Mijlociu, cât și cultura românească se definesc și prin gusturile mâncărurilor pe care le prepară.

Luarea mesei împreună produce interacțiuni culturale și experiențe colective. Mâncarea îi apropie pe oameni și transgresează barierele etnice și culturale. Plecând de la aceste convingeri, Centrul Cultural Arab din Sibiu vă invită să luați parte la o masă interculturală în care să gustăm împreună din tradițiile culinare ale țărilor noastre. „Vom descoperi împreună savoarea preparatelor orientale specifice țărilor arabe și, totodată, gustul mâncărurilor românești provenite din diversele regiuni istorice ale țării”, anunță organizatorii.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Pădurea Dumbrava, duminică, 22 mai, ora 15:00.

„Intrarea la evenimentul din incinta Muzeului ASTRA este gratuită. Pentru a putea savura împreună din bogățiile culinare ale culturii arabe și românești, participanții sunt rugați să aducă cel puțin un preparat specific regiunii din care provin (de exemplu: zacuscă, dulceață, compoturi, etc). Pentru rezervarea participării și mai multe detalii, vă rugăm să o contactați pe colega noastră Aurica pe WhatsApp la numărul 0739.176.116. Pentru membrii comunității arabe, vă stă la dispoziție pentru detalii suplimentare Fawzia, pe care o puteți contacta pe WhatsApp la numărul 0746.281.715.

Centrul Cultural Arab din Sibiu este o organizație non-profit, non-politică și non-religioasă interesată să promoveze dialogul intercultural. Orice donație sau sprijin material și de altă natură este binevenit și ne ajută să ne desfășurăm activitățile culturale”, au precizat reprezentanții Centrului.

Răspunde