Scena de pe lac, o investiție esențială pentru turismul cultural în Dumbrava Sibiului

Scena de pe lac, o investiție esențială pentru turismul cultural în Dumbrava Sibiului

Reamenajarea scenei și amfiteatrului din Muzeul în aer liber s-ar putea finaliza în 2024, potrivit deputatului Raluca Turcan.

Parlamentarul liberal s-a întâlnit cu Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a discuta despre stadiul proiectului.

Am discutat cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și cu echipa din conducerea Muzeului în aer liber al CNM ASTRA despre stadiul proiectului de reamenajare a scenei de pe lac, un demers pe care l-am susținut încă din faza de intenție și de a cărui necesitate, alături de administrația județului, am convins și autoritățile centrale. Nivelul ofertei culturale a CNM ASTRA impune o astfel de investiție și mă bucur că am participat la concretizarea bazelor acestui proiect, atât în calitate de vicepremier, cât și ulterior ca membru al guvernului sau parlamentar. Consiliul Județean Sibiu a aprobat noii indicatori și odată încheiată actualizarea proiectului inițial (estimată pentru finalul acestei luni), noua documentație se va depune la CNI. Noua scenă de pe lac se conturează drept un obiectiv spectaculos – în fapt, o scenă plutitoare, cu o suprafață mai mare decât cea actuală și cu posibilitatea de a se configura în funcție de situații. De asemenea, amfiteatrul actual se va reconfigura pe o suprafață de 2000 mp. Atât amfiteatrul, cât și scena vor putea fi acoperite cu o membrană mobilă, închisă sau nu în funcție de vreme. Toate cele de mai sus, dar și multe alte elemente, inclusiv dotările, vor face, sperăm în anul 2024, din noua scenă de pe lac un obiectiv demn de renumele CNM ASTRA și de eforturile pe care, zi de zi, echipa acestei instituții le depune”, a spus Turcan.

Răspunde