Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Sașii se întorc acasă

timp de citire 2 min

Forumul German Sibiu, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu și Asociația Germanilor Originari din Sibiu organizează, în perioada 20-22 mai, evenimentul “Noi, sibienii, astăzi”.

Manifestările vor începe în această după-amiază, la ora 16.00, la Sala Oglinzilor, unde participanții vor fi întâmpinați de Gabriel Tischer, președintele FDGR, primarul Astrid Fodor, E.S. Kerstin Ursula Jahn, consulul Germaniei la Sibiu, și Martin Bottesch, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania. Un program muzical va fi asigurat de Brita Falch Leutert (pian) și Elisa Gunesch (mezzosoprană). De la ora 19.00, tot la Sala Oglinzilor, se vor citi fragmente din cartea istoricului sibian dr. Zeno-Karl Pinter “Sibiu 830 de ani. Începuturile unei povești de succes”, iar la Fabrica de Cultură se juca “Faust”.

Mâine, 21 mai, tradiționala sărbătoare a primăverii Maifest va începe la orele 9.30 cu parada din Piața Mică și Piața Mare, pe pietonala Bălcescu și strada Cetății până la parcarea de la Sala Thalia, după care între orele 11.00 și 14.00 urmează cântece, dansuri și întreceri sportive în Pădurea Dumbrava. Prim preotul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Kilian Dörr, va conferenția despre actualitatea parohiei, în ferula catedralei din Piața Huet, de la ora 10.00. De-a lungul zilei, la Sala Oglinzilor și Casa Teutsch, vor mai fi prezentări despre minoritatea germană din România, 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, școala în vremea pandemiei și povești de familie ale sașilor transilvăneni din secolul XX. Seara se va încheia cu un concert la biserica evanghelică din Piața Huet și o cină festivă la restaurantul Hermania.

În ultima zi a sărbătorii, duminică, 22 mai, după slujba religioasă de la biserica parohială, în Piața Mică va concerta Fanfara Turnișor condusă de Liviu Aspru.

Lasă un răspuns