Șantier reluat

Șantier reluat

Primăria Sibiu a semnat, luni, 16 mai, contractul pentru reproiectarea tehnică și execuția lucrărilor de extindere a școlii Nicolae Iorga, precum și construcția sălii de sport.

Astfel, lucrările suspendate în prima jumătate a anului 2021, din cauza unei proiectări defectuoase realizate de proiectantul contractat inițial, se vor relua, în vederea finalizării.

“Am întârziat mai bine de un an cu această construcție din cauza unui proiect tehnic cu erori importante din partea proiectantului, selectat prin procedură de achiziție publică. După rezilierea și respectiv încetarea contractelor inițiale, a fost necesară organizarea unei noi proceduri de achiziție. Prin contractul semnat astăzi vom putea relua lucrările și, în termen de aproximativ 1 an, cei peste 1500 de elevi și profesori din această școală vor avea mai multe săli de clasă, iar orele se vor putea desfășura toate dimineața. Sala de sport va fi și aceasta un mare câștig, mai ales în caz de vreme nefavorabilă”, arată primarul Astrid Fodor.

Noul contract a fost semnat cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, având o valoare de 16,7 milioane lei.

În termen de 2 luni, constructorul va reface proiectarea tehnică, iar în următoarele 10 luni va realiza următoarele lucrări:

  • construcția unui nou corp de clădire, cu parter și 2 etaje, care va include: 22 de săli de clasă, un laborator de chimie, sală profesorală, 8 grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, iluminat nou, cu LED, rețele de apă, canalizare, termice și de gaz, acoperiș tip terasă înierbată, pe care se vor monta panouri solare care, în sezonul cald, vor asigura producția apei calde, sisteme antiefracție, de alarmare la incendiu și de supraveghere video
  • construcția unei săli de sport în suprafață de peste 700 mp care, pe lângă suprafața destinată practicării sportului, va include: vestiare pentru elevi, un depozit pentru materiale sportive, cabinet pentru profesorii de sport, grupuri sanitare.

După construcția efectivă a clădirilor, Primăria va asigura în cadrul proiectului și dotarea cu mobilier și echipamente IT a sălilor.

Răspunde