Reacție neașteptată din partea sibienilor

Reacție neașteptată din partea sibienilor

O sută de gospodari vor primi, gratuit, echipamente și ustensile pentru înfrumusețarea spațiilor verzi.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) și KeepCalling, prin fundația KeepGiving, au lansat zilele trecute campania “Oameni gospodari” prin care oferă sibienilor, gratuit, echipamente și ustensile necesare pentru întreținerea spațiilor verzi.

În nici trei zile de la lansarea campaniei, AIOS a primit 100 de cereri de la persoane fizice și asociații de proprietari din Sibiu interesate să își înfrumusețeze spațiile verzi din jurul blocurilor, cu ajutorul echipamentelor și ustensilelor oferite de compania KeepCalling prin fundația KeepGiving. Deși aceștia au mărit bugetul alocat inițial, organizatorii au decis să încheie pentru o perioadă lista de înscrieri, până la validarea cererilor deja primite.

Buget de 20.000 de euro

“Se pare că sunt foarte mulți oameni gospodari în Sibiu. Suntem entuziasmați de răspunsul peste așteptări al sibienilor gospodari și, de asemenea, de deschiderea sponsorului de a mări considerabil bugetul. În acest moment, avem alocați de la compania KeepCalling, prin fundația KeepGiving, peste 20.000 de euro pentru ca sibienii să își poată procura echipamentele și ustensilele de care au nevoie. Vă mulțumim pentru reacția neașteptat de pozitivă. Împreună înfrumusețăm orașul!” a spus Tudor Șt. Popa, președintele AIOS.

Persoanele deja înscrise în campanie vor fi contactate de reprezentanții AIOS, în următoarele săptămâni, pentru a le oferi detalii cu privire la ce trebuie să facă pentru a intra în posesia echipamentelor de grădinărit. Pentru a răspunde nevoilor acestora, organizatorii oferă sibienilor posibilitatea de a își alege singuri echipamentele dintr-o gamă largă de produse, putând alege de la hârleț, greblă, stropitoare sau furtun de grădină, până la echipamente electrice precum trimmer cu acumulator ori mașină de tuns iarba.

Consultanță pentru a planta corect

Începând de anul acesta, sibienii pot primi consultanță gratuită de la specialiști în întreținerea spațiilor verzi: “Reamintim sibienilor faptul că pot primi și consultanță de specialitate cu privire la modul de plantare și perioadele prielnice pentru toaletarea spațiilor verzi, gratuit, din partea Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Sibiu. Pentru asta trebuie doar să încheie un contract de parteneriat cu Primăria, obligatoriu în cazul persoanelor ce îngrijesc spațiile verzi din jurul blocurilor, aflate pe domeniul public” a mai adăugat Popa, precizând că AIOS va oferi consultanță sibienilor pentru a contacta Primăria, în cazul în care aceștia au nevoie.

Răspunde