Simplu și delicios, acest preparat este mai gustos decât o pizza, mai sănătos decât o șaorma și mai ușor de preparat decât un hamburger, ne asigură talentatul bucătar sibian Bogdan Roman.
Pui cu ciuperci în sos de smântână
Ingrediente:
- 500 g pulpe dezosate de pui (se pot înlocui cu piept)
- 500 g ciuperci proaspete
- 300 ml smântână pentru gătit
- 4 căței de usturoi
- sare, piper, turmeric (sau curcuma), ulei de măsline
Mod de preparare:
- Ca de obicei, începem cu spălatul și curățatul ciupercilor și al pulpelor de pui. Ciupercile le veți tăia în felii groase, iar puiul în fâșii subțiri și lungi.
- Încingem uleiul și adăugăm grăunții de usturoi întregi și fâșiile de pui. Când puiul începe să prindă culoare, asezonăm cu sare, piper și o linguriță rasa de turmeric. Mai ținem pe foc până se rumenesc frumos fâșiile de pui.
- Le scoatem într-un castron și le scurgem bine de ulei. În aceeași tigaie, în uleiul în care s-a prăjit puiul, punem ciupercile și sarea. Amestecăm bine și, când încep să își lase zeama, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm pe foc (amestecând din când în când) până scade tot lichidul.
- Turnăm smântâna lichidă și adăugam și puiul. Mai ținem câteva minute pe foc până se îngroașă un pic sosul. Servim cald.