Plimbare la Rășinari, pentru turiști mici și mari!

Plimbare la Rășinari, pentru turiști mici și mari!

Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, cu sprijinul Primăriei comunei Rășinari, organizează o nouă ediție a celei mai noi tradiții locale: Ziua Verzarului.

Evenimentul va avea loc miercuri, 1 iunie, iar turiștii se vor plimba cu tramvaiul, vor degusta celebra plăcintă cu urdă, dar și alte bunătăți din Rășinari, și vor avea ocazia să descopere satul cu ajutorul aplicației Questo.

„Pe 1 iunie vă așteptăm la Rășinari să degustați tradiționalul ‘Verzar’, plăcinta dulce – cu urdă și mărar. Evenimentul a fost inițiat încă din 1 iunie 2017 și s-a bucurat de un real succes. Avem locuri limitate, grăbiți-vă! Verzarul este vedeta comunei și, mai mult, în monografia Rășinariului din 1915 este precizat faptul că această plăcintă nu lipsea de pe masa niciunui creștin de Rusalii. Așadar, vă așteptăm la Rășinari să ne bucurăm împreună de o atmosferă autentică și mâncare tradițională! Sosirea la Rășinari se va face cu tramvaiul, iar plecarea este la ora 10.30 din stația Dumbrava. Înscrierea pentru eveniment se face online. Taxa de participare este de 25 lei pentru adulți, iar copiii însoțiți pot participa gratuit. Taxa include biletul de tramvai dus-întors, degustare produse tradiționale (vărzar, gogoși, sirop). Evenimentul se va încheia în jurul orei 14:00, atunci când autobuzul din centrul comunei va porni înapoi către Sibiu. Desigur, doritorii pot rămâne să-și petreacă mini-vacanța de 1 iunie la Rășinari”, a spus Carmen Ghidiu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR), pentru Strada Cetății.

Biletele se pot rezerva pe tomtix.ro.

Evenimentul este susținut de Primăria comunei Rășinari prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde