Platforma Educațională Etno Tehno Parc va fi inaugurată duminică, 29 mai, la ora 13.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Zona dedicată activităților educaționale în aer liber, Etno Tehno Parc din Muzeul ASTRA, atât de cunoscută publicului din Sibiu și din toată țara, va deveni, probabil, unică prin modul de valorificare și în ceea ce privește infrastructura cultural-educațională prezentă în acest moment din România, dar și din muzeele de profil din Europa.
„La Etno Tehno Parc am extins suprafața construită cu o șură din Mărginimea Sibiului, mai exact din Cacova, care va deveni multifuncțională deservind astfel nevoile publicului vizitator prin cele patru spații utilizabile atât în sezonul de vizitare, cât și în extrasezon. Mai mult decât atât, șura va fi un exemplu de bună practică despre cum poți reutiliza o construcție specifică arhitecturii vernaculare în zonele rurale din România”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA..
În spatele pavilionului educațional, platforma s-a extins, asigurând astfel un spațiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit și peisagistic pe o suprafață de circa 2000 de metri pătrați, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfășura diverse activități sportive, în curtea școlii de odinioară.
Zona va servi și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuilding-uri sau întâlniri de afaceri.
„Cu astfel de realizări/fapte, Muzeul ASTRA demonstrează încă o dată plierea pe noile nevoi din societate, dar și modalități concrete de valorizare a infrastructurii existente”, a adăugat Călinescu.