Pe două roți, spre un viitor „verde”

Pe două roți, spre un viitor „verde”

Dezvoltarea locală durabilă face progrese în Sibiu, unde mobilitatea urbană multimodală a fost posibilă, grație extinderii pistei de biciclete care leagă centrul orașului și Parcul Sub Arini, și a transportului cu microbuze electrice, ca alternativă publică de transport urban, în zona centrală a orașului, apreciază reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Circa 13.000 de locuitori ai cartierului Ștrand se pot bucura acum de noua pistă de biciclete, cu o lungime totală de 1,69 km, ca modalitate de conectare a două zone aglomerate, aflată în legătură cu „Linia verde” de microbuze electrice, se arată într-un comunicat al instituției. Există și alte noi facilități pentru cetățenii orașului acum, creând peste 1,8 km de zone pietonale și semipietonale. Aceste facilități contribuie la creșterea calității vieții, cu efecte benefice asupra sănătății, datorită traficului redus, cu mai puține emisii de dioxid de carbon și mai puțină poluare fonică.

În Regiunea Centru, din care face parte și județul Sibiu, se desfășoară o campanie de informare care include o serie de activități dedicate atât elevilor, cât și copiilor din învățământul preșcolar, precum evenimente în aer liber, activități creative la clasă sau evenimente interactive, în mijlocul naturii. În cadrul acesteia, pe 3 iunie, elevii de la Colegiul Național „Octavian Goga” vor face un tur pe noua pistă de biciclete din Sibiu.

Răspunde