O nouă pistă de biciclete între parcul Sub Arini și Pădurea Dumbrava

O nouă pistă de biciclete între parcul Sub Arini și Pădurea Dumbrava

O pistă sigură pentru biciclete, în lungime de aproximativ 2 km, va fi amenajată în zona parcului Sub Arini – Pădurea Dumbrava.

“Dorim să depunem spre finanțare în cadrul PNRR un nou proiect dedicat deplasării pe bicicletă: amenajarea unei piste de aproape 2 km lungime pe strada Theodor Aman. Acest tronson este important, pentru că va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste în această zonă. Valoarea estimată a investiției se ridică la 2,24 de milioane de lei”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Prin această nouă amenajare se va realiza conexiunea cu pista dinspre Parcul Sub Arini, se va face posibilă traversarea barajului nepermanent din zonă și se va asigura legătura cu pista existentă pe Aleea Călăreților, spre Grădina Zoologică (poarta 2) și Pădurea Dumbrava.

În prezent, str. Theodor Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Prin acest proiect se va crea o pistă dedicată pentru biciclete, delimitată de calea pietonală, scopul fiind acela de a crește siguranța pentru ambele tipuri de deplasare.

Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

Primăria a finalizat deja, în acest an, peste 1 km de pistă pe drumul peste Câmpșor și lucrează în prezent la amenajarea de piste pe malurile Cibinului și pe Calea Dumbrăvii. În pregătire se află proiecte pentru crearea de culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, pe bulevardul Mihai Viteazu și pe str. Rahovei.

Răspunde