Noaptea Muzeelor la „majorat”

Noaptea Muzeelor la „majorat”

Cea de a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor s-a bucurat de mare succes la Sibiu. Oferta culturală a fost mai bogată ca oricând.

După doi ani de pandemie, sibienii au dovedit apetit pentru cultură și au luat cu asalt instituțiile care și-au deschis porțile la ore neobișnuite.

„Muzeul ASTRA a înregistrat 11.311 vizitatori în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, ediția a XVIII-a, desfășurat cu intrare gratuită sâmbătă seara în muzeu, între orele 18 și 00:30”, informează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA. La Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost organizate douăsprezece ateliere meșteșugărești și gastronomice, dar și alte activități interactive în șase locații diferite. Totodată, au fost deschise publicului Muzeul Țării Secașelor și Centrul Cultural Memorial ”Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român.

O adevărată sărbatoare a muzeelor și a patrimoniului s-a desfășurat și la Biblioteca Județeană ASTRA. „Am trăit intens Ziua și Noaptea Muzeelor 2022, alături de sute de vizitatori de toate vârstele pe care ne-am bucurat să îi primim în toate spațiile Bibliotecii ASTRA din Sibiu și Cisnădie”, spune Răzvan Pop, managerul instituției. Din turul de forță nu au lipsit: ateliere educative și creative, vizite ghidate în Palatul ASTRA, Cinemateca ASTRA, expoziții documentare, povești în pijamale, povestea Sibiului spusă de istoricul Răzvan Pop pe terasa Bibliotecii, dar și un spectacol de teatru și muzică.

Noaptea Muzeelor a prilejuit vizite gratuite și în Turnul Sfatului și turnurile de pe strada Cetății, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și la Filarmonica de Stat Sibiu, dar și la Mediaș, unde au fost deschise Muzeul Municipal, Casa Memorială „St. L. Roth“, Turnul Pietrarilor, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, Casa Memorială „Hermann Oberth” și sinagoga.

Răspunde