Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul din Casa Teutsch anunță trecerea la programul de vară și invită sibienii și turiștii la Noaptea Muzeelor pe 14 mai.

De la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie, cu excepția sărbătorilor legale și celor bisericești, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch – Centrul de Dialog și Cultură, de pe strada Mitropoliei nr. 30, va fi deschis de luni până sâmbătă, între orele 10:00-17:00.

„În data de 14 mai, la Noaptea Muzeelor 2022, muzeul bisericesc va fi deschis între orele 10:00-22:00. Intrarea este gratuită. La ora 20:00, d-na dr. Gudrun Ittu oferă un ghidaj gratuit, în limba română, în expoziţia permanentă a muzeului.

De acces gratuit, pe tot parcursul anului, beneficiază vizitatorii expozițiilor temporare din Sala Terasă – actualmente recenta expoziție de fotografie a lui Jürgen van Buer, curatoriată de Josef Balazs: «străin : familiar | SIBIU : BRAŞOV | Două orașe din Transilvania»”, informează Heidrun König, coordonatoarea muzeului.

Expoziţia permanentă a micului muzeu de la etajul Casei Teutsch oferă vizitatorilor o privire de ansamblu – şi bogată în detalii – asupra istoriei Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană (Lutherană) în România şi totodată asupra vieţii comunitare şi religioase a saşilor transilvăneni. Valoroasele opere de artă sacrală şi obiecte de patrimoniu din şapte secole, cum ar fi altare, obiecte de cult pentru împărtăşanie, sculpturi, piese textile şi tipărituri, cât şi machete ale unor biserici fortificate şi exemple de port popular, transformă vizitarea muzeului într-o experienţă deosebită.

Răspunde