Înghețată cu rabarbăr

Înghețată cu rabarbăr

Pentru că astăzi la Saschiz este Sărbătoarea Rabarbărului. Și pentru că înghețata este oricând o idee bună!

Doamnele de la Vecinătatea Femeilor din Saschiz, care se întrec mereu în rețete creative pe bază de rabarbăr, ne asigură că vom avea parte de un desert răcoritor, dulce-acrişor și aromat, unde gustul de rabarbăr este foarte discret, dar persistent.

Ingrediente (pentru 6 porţii):

  • 650 g rabarbăr, curăţat şi tăiat cuburi
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 4 gălbenuşuri
  • 1/2 zeamă de lămâie
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare:

  1. Se pune la fiert rabarbărul, în vinul alb, zeama de lămâie, batonul de vanilie şi 100 g zahăr. Se acoperă vasul şi se lasă la fiert, la foc mic, 10 minute.
  2. Se ia de pe foc, se scurge (siropul puteţi să-l beţi cu apă, e foarte bun!) şi se lasă la răcit.
  3. Se face pastă cu blenderul sau mixerul.
  4. Se amestecă gălbenuşurile cu restul de zahăr, folosind metoda baie de aburi, la foc mic, până devin spumoase.
  5. Luăm vasul de pe foc şi amestecăm în continuare până se răceşte crema.
  6. Batem frişca şi o amestecăm cu crema de gălbenuşuri şi cu pasta de rabarbăr.
  7. Se pune la frigider pentru 4-6 ore și se servește cu diverse ornamente.

Poftă bună!

Răspunde