Inaugurare amânată Etno Tehno Parc

Inaugurare amânată

Vremea capricioasă încurcă planurile celor de la Muzeul ASTRA.

Platforma educațională, extinsă și modernizată, nu va mai putea fi inaugurată mâine, în condițiile în care prognoza se arată nefavorabilă. „Pe această cale vă aducem la cunoștință că, datorită condițiilor meteo, inaugurarea oficială a Platformei Educaționale Etno Tehno Parc programată mâine, 29 mai, ora 13.00, a fost amânată pentru o dată care va fi stabilită ulterior”, a anunțat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al instituției. La eveniment era așteptată și conducerea Consiliului Județean, însă rămâne ca Muzeul ASTRA să decidă un moment mai potrivit.

Până luni, 30 mai, ora 10.00, întreg județul Sibiu se află sub avertizarea meteo de COD GALBEN, iar sudul județului este sub COD PORTOCALIU, care vizează instabilitate atmosferică temporar-accentuată și ploi abundente.

În ultima perioadă, la Etno Tehno Parc a fost extinsă suprafața construită cu o șură din Mărginimea Sibiului, transformată în spațiu multifuncțional. De asemenea, în spatele pavilionului educațional, platforma s-a extins, asigurând astfel un spațiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit și peisagistic pe o suprafață de circa 2000 de metri pătrați, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfășura diverse activități sportive, în „curtea” școlii de odinioară. Zona va servi și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuilding-uri sau întâlniri de afaceri.

Reamintim că, până miercuri, 1 iunie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se desfășoară Târgul de Jucării, ediția a XV-a. Organizatorii se adaptează și ar putea muta unele activități în spații închise ale muzeului, astfel încât să le asigure vizitatorilor o experiență cât mai plăcută. Mâine, pe cei mici îi așteaptă ateliere și activități practice, începând cu orele 10.30, un spectacol de magie la 11.00, spectacolul muzical „Copilăria lui Chopin” de la orele 14.00, Cursa cu obstacole a lui Creangă și multe alte surprize.

Răspunde