Ecouri din 2007

Ecouri din 2007

Sibiu și Luxemburg, cele două orașe care au purtat în 2007 titlul de Capitală Culturală a Europei, colaborează în continuare prin evenimente culturale de excepție.

Joi, 26 mai, de la orele 17.00, în Chimnița Filarmonicii de Stat Sibiu, publicul sibian este invitat la lansarea volumului „Ordinul 7161 – un album despre amintire”, al artistului fotograf Marc Schroeder. Lucrarea conține 40 de portrete realizate între anii 2012 și 2015 cu sași care au supraviețuit deportării lagărele de muncă din Uniunea Sovietică.

Dr. Heinke Fabritius, referent al Biroului cultural pentru Transilvania, va dialoga cu fotograful Marc Schroeder despre opera lui, actorii Mariana Mihu-Plier și Daniel Plier vor citi texte de Herta Müller, Oskar Pastior și Mariana Gorczyca, iar la violoncel va cânta Makcim Fernandez Samodaiev.

Evenimentul este o rezultatul unei cooperări între referenta Biroului cultural pentru Transilvania și Consulatul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu sub patronajul Ambasadei Marelui Ducat de Luxemburg la București.

Sub auspiciile aceleiași cooperări, tot joi, 26 mai, de la ora 19.00, la Sala Thalia, va avea loc un concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alături de solistei luxemburgheze Anik Schwall – violoncel, sub conducerea muzicală a dirijorului Carlo Jans. În programul concertului se regăsește lucrarea „Moods” a compozitorului luxemburghez Marco Pütz, dar și Simfonia a VII-a de Sorin Lerescu, care va fi interpretată în primă audiție absolută.

„Evenimentul pe care îl organizăm în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg în România, Ministerul Culturii din Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu are o însemnătate deosebită în virtutea frumoasei relații de prietenie dintre Sibiu și Luxemburg, cele două Capitale Culturale ale Europei în 2007”, au precizat reprezentanții Filarmonicii, într-un comunicat.

Răspunde