Dulceață de mentă, un deliciu sănătos

Dulceață de mentă, un deliciu sănătos

Pe lângă faptul că este delicioasă, această dulceaţă are şi multe beneficii pentru organism: întăreşte sistemul imunitar, tratează simptomele de răceală, ajută la probleme gastrice.

Se poate folosi şi ca topping pentru clătite, îngheţată sau prăjituri.

Ingrediente:

  • 250 g mentă
  • 2 lămâi
  • 1 kg zahăr
  • 0,5 litri apă

Mod de preparare:

  1. Se spală crenguţele de mentă (frunzele cu tulpină), se usucă bine pe şerveţele de hârtie, apoi se mărunţesc.
  2. Lămâia se taie mărunt, cu tot cu coajă.
  3. Se pune lămâia şi menta într-o cratiţă, se adaugă apa şi se fierbe amestecul timp de 10 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să se macereze timp de o zi.
  4. Compoziţia se strecoară printr-o sită deasă, apoi se adaugă zahărul. Se fierbe dulceaţa timp de 2 ore, la foc mic.
  5. Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate şi se pun imediat capacele.
Mai multe rețete verificate descoperiți în cartea „Bucate gustoase cu condimente alese” (Mediaș, 2018), scrisă de prof. Aurelia Rusu și dr. farm. Ladislau Rosenberg!

Răspunde