Pe lângă faptul că este delicioasă, această dulceaţă are şi multe beneficii pentru organism: întăreşte sistemul imunitar, tratează simptomele de răceală, ajută la probleme gastrice.
Se poate folosi şi ca topping pentru clătite, îngheţată sau prăjituri.
Ingrediente:
- 250 g mentă
- 2 lămâi
- 1 kg zahăr
- 0,5 litri apă
Mod de preparare:
- Se spală crenguţele de mentă (frunzele cu tulpină), se usucă bine pe şerveţele de hârtie, apoi se mărunţesc.
- Lămâia se taie mărunt, cu tot cu coajă.
- Se pune lămâia şi menta într-o cratiţă, se adaugă apa şi se fierbe amestecul timp de 10 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să se macereze timp de o zi.
- Compoziţia se strecoară printr-o sită deasă, apoi se adaugă zahărul. Se fierbe dulceaţa timp de 2 ore, la foc mic.
- Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate şi se pun imediat capacele.