Managerul Muzeului ASTRA și colegii săi vor alerga la Maratonul Internațional Sibiu pentru un proiect de suflet.
Echipa „ASTRA TEAM – Cercetători pentru Sibiu” este compusă din cinci reprezentanți ai Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu: managerul Ciprian Ștefan, directorul general adjunct Ovidiu Baron și muzeografii Silvia Gavrilă, Ancuța Ilie și Mihai Bănuț. Strădania lor este pentru o cauză nobilă!
„Susțin beneficiile mişcării în natură, promovarea utilizării corecte şi sustenabile a resurselor, valorile care ne aduc împreună şi care au un impact pozitiv asupra comunității pe termen lung”, a explicat Ciprian Ștefan, care intenționează să obțină 4.000 de lei pentru proiectul „Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA”.
La rândul său, directorul general adjunct vrea să strângă o sumă consistentă: 3.000 de lei. „Alerg pentru o mai bună conștientizare a rolului pe care îl au sportul și natura în menținerea sănătății și în dezvoltarea unor legături sociale conștiente și durabile”, a mărturisit Ovidiu Baron.
Silvia Gavrilă concurează la Maratonul Internațional Sibiu „pentru conștientizarea și valorificarea patrimoniului imaterial al acestei țări”. „«Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA» a început din dorința de a duce tradițiile mai aproape de generațiile actuale. Împreună putem descoperi cât de valoroasă a fost natura pentru strămoșii noștri, bucurându-ne de cadrul natural din Dumbrava Sibiului”, explică tânăra.
Ancuța Ilie își dorește să ajute la realizarea acestui proiect „care propune activități în aer liber în Muzeul ASTRA, în spații outdoor, amenajate ca o adaptare firească la măsurile impuse de pandemie”. „Publicul sibian va beneficia de ateliere educaționale și recreative de botanică, gastronomie și nutriție, valorificare a florei locale în scop alimentar sau meditație în aer liber”, spune muzeograful.
Pentru desfășurarea activităților educaționale din Muzeul ASTRA va alerga, pe 4 iunie, și muzeograful Mihai Bănuț. „În urma desfășurării acestui proiect, sibienii vor deprinde noțiuni de patrimoniu, gastronomie tradițională, botanică și natură”, anunță acesta.
Proiectul educațional al Muzeului ASTRA are nevoie de 25.000 de lei, din care până acum s-au strâns peste 3.300 de lei.
Sunt ultimele zile în care doritorii se pot înscrie ca alergători pentru una din cele 34 de cauze participante la cea de-a XI-a ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, termenul limită de înscrieri fiind 10 mai, ora 23:59.
Maratonul se va desfăşura în 4-5 iunie. La eveniment sunt aşteptaţi atât alergători profesionişti, cât şi amatori, adulţi şi copii.
240 de inițiative susținute în zece ediții
Maratonul Internaţional Sibiu 2022 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal Visma Software, precum şi de alţi parteneri locali. Evenimentul este cofinanţat de Primăria municipiului Sibiu, prin Agenda Sportivă. Astfel, Fundaţia Comunitară Sibiu îşi propune să susţină idei bune care pot rezolva probleme ale comunităţii şi care vor creşte calitatea vieţii. De-a lungul celor zece ediţii de până acum, prin intermediul maratonului, s-au strâns peste 2,7 milioane de lei și au fost finanțate peste 240 de proiecte.