Cu bicicleta prin cartiere

Cu bicicleta prin cartiere

Două asociații și-au propus să ajute toți copiii din Sibiu să învețe să meargă pe bicicletă.

Ecologică, silențioasă și prietenoasă, bicicleta reprezintă viitorul în materie de mobilitate urbană, iar două asociații din Sibiu derulează un proiect pentru a încuraja folosirea acestui mijloc de transport.

„Mersul pe bicicletă e simplu și plăcut, aduce avantaje reale atât la nivel individual, cât și social și transformă complet structura orașului. Nu e ușoară tranziția (din cauza infrastructurii, a motivației personale ș.a.m.d), dar există multe soluții. De aceea vrem să aducem bicicleta mai aproape de fiecare cetățean, în special de cei mici. În următorii doi ani ne propunem să ajutăm toți copiii din Sibiu să învețe să meargă pe bicicletă sau să își îmbunătățească motricitatea, cu condiția să își dorească”, declară Andrei Rusu de la Asociația Urban Bike Revolution.

Urban Bike Revolution, alături de Asociația Remediu au planificat mai multe evenimente prin care să ajungă ”Cu bicicleta prin cartiere”.

„Încercăm să mergem noi spre oameni. Să îi ajutăm să prindă curaj prin propriul exemplu și prin schimburi de bune practici. Construim un spațiu securizat, chiar la ei în cartier, unde pot învăța să meargă pe bicicletă sau să își îmbunătățească coordonarea și echilibrul. Punem la dispoziție inclusiv biciclete. Vrem să arătăm o nouă față a cartierului, timp de 4 ore, prin diferite jocuri și instrumente educative”, susține Ramona Franț de la Asociația pentru mediu și educație non-formală Remediu.

Prima acțiune se desfășoară în cartierul Valea Aurie, joi, 19 mai, în intervalul orar 16:30 – 20:30. Toți cei interesați sunt așteptați în parcarea de pe Calea Poplăcii nr. 77. Cu sprijinul Decathlon, va fi amenajată o zonă cu jocuri și activități pentru copii, însă și adulții sunt așteptați pentru a împărtăși experiențe utile.

Răspunde