Concurs de gătit la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum

Concurs de gătit la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum

Au început înscrierile pentru concursul de gătit care va avea loc pe 2 iulie, la Zilele Hungarikum.

Înscrierea la concurs este gratuită, prin completarea unui formular online, iar termenul limită pentru înscrieri este 14 iunie. Există două categorii: gulyas – preparatul care a devenit tradițional în bucătăriile din Transilvania – și alte preparate ungurești, mâncăruri făcute în ceaun, cum ar fi tocană de vită, lecsó, borș de pește sau diferite tipuri de ciorbe.

Cea de-a 13-a ediție a mult îndrăgitului festival se va desfășura între 1 și 3 iulie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Unul dintre cele mai importante momente ale festivalului este concursul de gătit care va avea loc sâmbătă, 2 iulie, unde pot concura echipe formate din cel puțin două persoane. Numărul de locuri este limitat, iar înscrierile se vor face online pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Numai echipele înregistrate vor putea participa.

„Cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum de la Sibiu, un festival care prezintă valorile comunității maghiare, se va concentra din nou pe tradiție, pe reprezentarea culturii maghiare autentice și pe gastronomie. Concursul de gătit va fi însoțit de un târg al meșteșugarilor, programe pentru copii, spectacole, muzică și dans”, anunță organizatorii.

Zilele Hungarikum sunt organizate de Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu

Răspunde