Cinci zile dedicate copilăriei la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Cinci zile dedicate copilăriei la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Toți copiii vor avea parte de intrare gratuită în Muzeul ASTRA, de ziua lor! Iar asta nu e singura surpriză care-i așteaptă în preajma zilei de 1 Iunie.

Târgul de Jucării, ajuns la cea de a XV-a ediție, va avea loc timp de cinci zile, în perioada 28 mai – 1 iunie, și promite să le aducă multă bucurie celor mici.

„De sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată! Începem ateliere de confecționat moriști, apoi pictăm pe șevalet, dăm play la diafilmele copilăriei, facem figuri(ne) din hârtie și decorăm turtă dulce! Nu dăm un pas înapoi, fiindcă meșterii ne învață să olărim și cum să pictăm ceramică. După toate cele, respirăm cultură și aer curat printr-un Treasure hunt dedicat copilăriei și trasee prin pădure, cursa cu obstacole a lui Creangă, campionate de jocuri de cărți pe echipe, ateliere de storytelling marca Usborne, jocuri și activități cu specific Taekwon-do. Mai învățăm cum să ne pregătim pentru prima drumeție și ne delectăm cu spectacole de teatru interactiv – ‘Cearta personajelor celebre’, teatru de magie și spectacole muzicale – ‘Copilăria Compozitorilor’. Toate pentru toți copiii și cei cu suflet de copil!”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

În plus, la sfârșitul fiecărei zile, se va organiza o tombolă cu premii.

Participarea la ateliere se face în baza biletului sau abonamentului de intrare în muzeu, cu excepția zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, când accesul în Muzeul în aer liber va fi gratuit pentru toți copiii cu vârsta sub 14 ani.

Târgul de Jucării este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente din oferta culturală a Muzeului ASTRA. Ediția de anul trecut a înregistrat peste 7.000 de vizitatori și participanți.

Răspunde