Cinci trasee de drumeție reamenajate complet în Mărginimea Sibiului

Cinci trasee de drumeție reamenajate complet în Mărginimea Sibiului

Reprezentanții programului „Anii Drumeției” anunță finalizarea lucrărilor pe cinci dintre traseele asumate în cel de al doilea an de implementare.

Traseele de drumeție pedestră reamenajate se află în zona Munților Cindrel:

  • Cisnădioara – Valea Argintului – Poiana Trandafirilor (Rosengarten) (marcaj triunghi albastru)
  • Cisnădioara – Vf. Măgura – Poiana Trandafirilor (Rosengarten) – cătun Prislop – Rășinari (marcaj cruce albastră)
  • Cisnădie – Poiana Trandafirilor – Dosu Albului (marcaj bandă roșie)
  • Cisnădie – Vf. Măgura – Poiana Cărbunări – Valea Sadului (marcaj cruce roșie)
  • Valea Tocile – Poiana Mărului – Vf. Măgura (marcaj punct albastru)

Lucrările au presupus îndepărtarea / curățarea vegetației invazive sau a copacilor doborâți de vânt – în limite normale, fără a interveni în peisajul natural, refacerea terasamentului, (re)vopsirea semnelor de marcaj (vopsea, lac de protecție și bile reflectorizante), instalarea de stâlpi, borne, panouri și săgeți.

Până la finalul lunii iunie sunt programate lucrări de intervenție pe traseele din zona Munților Cindrel, urmând ca la începutul lunii iulie să fie demarate cele din Munții Făgăraș.

„Unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat anul acesta, la nivel de program, este refacerea a 409 kilometri de trasee de drumeție pedestră din zona montană a județului Sibiu, cu accent pe Munții Cindrel și Făgăraș. Lucrările de reamenajare a infrastructurii de drumeție au început sistematic, în Munții Cindrel, unde condițiile sunt mai blânde în această perioadă a anului, și vor continua pe parcursul verii în Munții Făgăraș”, a precizat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

Răspunde