Arheologi fără buletin

Arheologi fără buletin

Copiii pasionați de istorie au ocazia să experimenteze viața de arheolog, prin intermediul taberelor organizate de Asociația „Cetatea dacică Tilișca”.

„Dorim să trezim interesul pentru istorie antică, să inițiem pe cei mici în tainele arheologiei pe un șantier-școală autorizat, să dezvoltăm competențe lingvistice de limba germană prin activități nonformale, să descoperim frumusețea drumețiilor și naturii, să dezvoltăm competențele sociale și motrice prin activități în aer liber și ateliere”, anunță istoricul sibian Christian Kaiser, din partea asociației.

În perioada verii, Asociația „Cetatea dacică Tilișca” va organiza tabere tematice săptămânale de arheologie și drumeție în localitatea sibiană Tilișca, iar activitățile se vor desfășura în limbile română și germană. Participanții vor fi împărțiți în grupe, în funcție de nivelul de cunoaștere a limbii germane.

„Se va participa în două zile, câte trei ore, la săpăturile arheologice din cetatea dacică. În fecare zi se vor organiza drumeții pe munții din apropiere, jocuri în aer liber și de cabană (olimpiada jocurilor), ateliere de meșteșugărit, gătit, tras cu arcul etc. Nu va lipsi focul de tabără din ultima seară împreună cu un program artistic prezentat de participanți”, a adăugat Kaiser.

Detalii și programări se pot obține la telefon 0755.571.513 sau e-mail acd.tilisca@yahoo.com.

Răspunde