Ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg a vizitat pentru prima dată Sibiul

Ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg a vizitat pentru prima dată Sibiul

Prietenia dintre Sibiu și Luxemburg cunoaște încă un moment istoric, odată cu vizita noului ambasador.

Astăzi, primarul Astrid Fodor a primit vizita ES ambasadorul Marelui Ducat al Luxemburgului în România, doamna Elisabeth Cardoso Jordão, însoțită de consulul onorific al Luxemburgului la Sibiu, Daniel Plier.

Doamna ambasador Cardoso Jordão a fost acreditată în această calitate la finalul anului trecut și a dorit să cunoască Sibiul.

„Relația dintre Sibiu și Luxemburg este puternică atât prin legăturile din istorie, cât mai ales prin proiectele și schimburile mai recente, care nu s-au oprit la minunatul an 2007, când cele două au purtat în tandem onorantul titlu de Capitală Culturală Europeană. Aniversarea de 10 ani de la acest moment, marcată prin vizita la Sibiu a prim-ministrului luxemburghez Xavier Bettel, a dat un nou impuls colaborării. În discuțiile cu doamna Ambasador Cardoso Jordão am găsit această deschidere și sunt convinsă că prietenia dintre Sibiu și Luxemburg își va găsi noi căi pentru a se întări, în beneficiul ambelor comunități. Aflată pentru prima dată în orașul nostru, doamna ambasador a fost impresionată de oraş și de patrimoniul său construit”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Diplomatul luxemburghez a avut astăzi și o întâlnire la Consiliul Județean, unde a discutat cu vicepreședintele Marcel Luca, iar după-amiază a fost prezentă la o lansare de carte și la concertul simfonic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Răspunde