Zoo Sibiu, o destinație de vacanță la 5 minute de casă

Zoo Sibiu, o destinație de vacanță la 5 minute de casă

Prima grădină zoologică din România este un loc minunat pentru a petrece o zi în natură. Amenajată în Pădurea Dumbrava, Zoo Sibiu adăpostește peste 60 de specii de animale, are un lac pe care vă puteți plimba cu barca sau hidrobicicleta, zone comerciale și o mulțime de instalații de joacă pentru copii, inclusiv o mică tiroliană.

Inaugurată în 1929, Zoo Sibiu se întinde pe 20 de hectare.

Chiar în apropierea intrării, puteți descoperi un stejar de peste 600 de ani.

“Pentru că e vacanță pentru elevi și suntem în perioada sărbătorilor pascale, vă invităm la o plimbare în Grădina Zoologică Sibiu. Zoo Sibiu vă așteaptă cu peste 300 de povești despre locuitorii săi, cu aer curat și alei numai bune de o plimbare cu mic, cu mare”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Noutățile sezonului

Faceți cunoștință cu cei mai noi locuitori de la Zoo: o familie de marmosete, specia de maimuțe cu cele mai reduse dimensiuni! Această familie are un puiuț care abia a împlinit o lună. Și-a găsit casa în pavilionul central al Grădinii, unde le puteți cunoaște zilnict între orele 09.30 – 18.30.

Cele peste 30 de păsări de baltă au ieșit din adăpostul de iarnă și pot fi observate în mediul lor natural: pe lac!

Și celelalte animale care au stat la căldură în adăposturile de iarnă au început să iasă în țarcurile exterioare, odată cu încălzirea vremii.

Tarife

Biletele de intrare costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii, studenți sau pensionari, iar copiii sub 3 ani beneficiază de gratuitate. Pentru închirierea unei ambarcațiuni veți plăti 30 lei/30 minute.

Răspunde