Târgul de Ecoturism: o mulțime de idei pentru petrecerea timpului liber în aer liber… sub același acoperiș!

Târgul de Ecoturism: o mulțime de idei pentru petrecerea timpului liber în aer liber… sub același acoperiș!

În aceste zile se desfășoară cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism, eveniment organizat în cadrul Programului „Anii Drumeției” de către Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Târgul are loc în incinta Pavilionului Muzeal Multicultural ASTRA, de astăzi până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Evenimentul reunește oferta ecoturistică din întreg județul Sibiu: experiențe autentice, gusturi locale și oportunități de petrecere a timpului liber în natură, prin practicarea de activități sportive, recreative și culturale. Târgul servește ca punct de inspirație pentru programarea zilelor libere, fie că vorbim de concedii extinse, sau weekend-uri, și împlinirea lor prin activități cu sens, care binedispun atât trupul și mintea, cât și spiritul.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: “Pentru un weekend întreg, Muzeul ASTRA devine punctul de întâlnire al pasionaților de experiențe memorabile cu principalii operatori de turism sustenabil din județul Sibiu: aici veți afla detalii despre oportunitățile de petrecere a timpului liber în împrejurimile Sibiului, veți lua parte la activități recreative și educative și vă veți delecta simțurile cu bunătățile pregătite de producătorii locali.”

Cea de-a doua ediție se concentrează pe promovarea experiențelor în aer liber: de la drumeții pe traseele montane și cele colinare, cu experiențe culturale integrate, la ture cu mountainbike, activități sportive și educative dedicate celor mici, tururi culturale sau activități relaxante pe apă, evenimentul oferă o paletă largă de idei pentru petrecerea timpului liber pentru sezonul primăvară – vară 2022.

Evenimentul reprezintă și o platformă de dezbatere și educație în ceea ce privește contextul local și tendințele dezvoltării ecoturismului în județ. În fiecare zi, veți putea participa la conferințe susținute de specialiștii din domeniu.

Organizatorii îi îndeamnă pe sibieni să descopere și redescopere regiunea Sibiului, să se bucure de natură și să fie curioși în a cunoaște comunitățile locale și poveștile acestora. În acest sens, târgul reunește oferte turistice din Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, Țara Oltului, zona Târnavelor și Valea Hârtibaciului, dar și din municipiul Sibiu, o prezență notabilă fiind Filarmonica de Stat Sibiu care își promovează evenimentele speciale din perioada aprilie – iulie.

Răspunde