Primăria Sibiu a depus două proiecte pentru finanțare prin PNRR

Primăria Sibiu a depus două proiecte pentru finanțare prin PNRR

Municipalitatea anunță depunerea primelor două proiecte pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin PNRR.

“Am pregătit și este în curs de elaborare un portofoliu întreg de proiecte pentru noul cadru de finanțare, de la eficiența energetică a clădirilor publice, construcția de creșe și grădinițe noi, extinderea de unități de învățământ și creșterea mobilității în oraș și până la proiecte pentru agrement. Primele două proiecte pe care le-am depus se referă la modernizarea și creșterea eficienței a două unități de învățământ: școala nr. 25 și grădinița «Elefănțelul Curios»”, a spus edilul-șef Astrid Fodor.

La Școala nr. 25 de pe str. Sibiel, proiectul cu o valoare estimată de 9 milioane de lei presupune:

  • termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei din PVC
  • o nouă instalație de iluminat cu LED, conectată la un sistem de comandă la distanță
  • montarea a peste 100 de panouri fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat, pentru ventilație și consumul auxiliar din centrala termică
  • modernizarea instalațiilor termice și sanitare, prin: instalarea de robineți temporizați sau cu senzor de mișcare pentru economie în consumul de apă; două instalații cu pompe aer-apă pentru producerea energiei termice și a apei calde de consum; montarea de ventiloconvectoare în interioare pentru încălzire sau răcire; instalarea de panouri pentru solare pentru producerea apei calde; instalarea unor centrale de tratare a aerului pentru ventilația spațiilor.

Aceleași lucrări sunt prevăzute pentru Grădinița “Elefănțelul Curios” de pe Aleea Haiducului. Valoarea aproximativă a investițiilor este de 7 milioane de lei.

În cadrul acestor proiecte se vor instala și stații duble de încărcare a autovehiculelor electrice, două la școala nr. 25 și una la grădiniță.

Rezultatul scontat este reducerea la jumătate a consumului de energie pentru încălzire și cu cel puțin 40% a consumului de energie primară și a emisiilor CO2.

În următoarea perioadă, Primăria va depune și alte proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile în vederea eficientizării energetice a mai multor clădiri publice.

Răspunde