Primăria Sibiu angajează încă 60 de recenzori

Primăria Sibiu angajează încă 60 de recenzori

În perioada 16 mai – 17 iulie, va începe etapa de colectare în teren a datelor necesare pentru Recensământul Populației și Locuințelor, prin interviuri față în față cu cetățenii care nu s-au autorecenzat online în perioada 15 martie – 15 mai.

Pentru această acțiune, Primăria Sibiu caută în continuare recenzori de teren, dat fiind faptul că la primul apel nu s-au angajat decât aproximativ 100 de persoane din totalul personalului necesar, fiind căutați încă 60 de recenzori.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați:

  • să aibă minim 18 ani împliniți la data selecției
  • să fi absolvit cel puțin studiile medii (diplomă absolvent liceu)
  • să nu aibă cazier judiciar
  • să știe să utilizeze o tabletă
  • să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, să fie cordial, plăcut, metodic și riguros
  • să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare

Experiența în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau la recensământul general agricol reprezintă un avantaj.

Activitatea unui recenzor presupune munca pe teren, disponibilitate de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore/zi și de a lucra în weekend.

Modul de înscriere:

Persoanele interesate trebuie să completeze cererea și chestionarul, care pot fi descărcate de la https://www.sibiu.ro/new/pdf/Model_cerere_si_chestionar_personal_recensamant.pdf. Apoi fie le vor semna olograf și le vor scana, fie le vor semna digital și le vor transmite pe adresa de email: pms@sibiu.ro. De asemenea, documentele se pot depune fizic, la sediul Primăriei municipiului Sibiu din str. S. Brukenthal nr. 2 – Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Cât câștigă un recenzor?

Plata pentru munca de recenzor a fost stabilită prin hotărârea guvernului nr. 1071/2020: “(3) Plata recenzorilor se face în funcție de numărul de chestionare completate prin interviu față în față, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea persoanei» şi 3,5 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea locuinței», inclusiv «Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit».”

În conformitate cu legislația, participarea fiecărui cetățean la recensământ este obligatorie, refuzul de a furniza informațiile solicitate sau furnizarea de date eronate fiind sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

Răspunde