Oferte turistice de Paști în Țara Făgărașului, pentru toate buzunarele

Oferte turistice de Paști în Țara Făgărașului, pentru toate buzunarele

Gradul de ocupare pentru sărbătorile pascale în pensiunile din Ţara Făgăraşului este de aproximativ 75%.

„Eliminarea restricţiilor a crescut considerabil vânzările pentru pachetele turistice de Paşte. Am urmărit destul de atent evoluţia preţurilor pentru minivacanţa de Paşte şi am observat că acestea sunt similare cu cele din 2021. Dacă mă refer la Ţara Făgăraşului, regiune pe care o reprezint, tarifele sunt, din punctul meu de vedere, corecte, şi pornesc de la aproximativ 200 euro/persoană/pachet de 3 nopţi cu demipensiune, sau 300-320-350 euro/persoană/pachet de 3 nopţi all inclusive şi cu acces la diverse facilităţi (piscină, saună, spa). Bineînţeles, pensiunile care organizează pachete pentru sărbătorile pascale pun la dispoziţia turiştilor diverse activităţi specifice perioadei, cum ar fi excursiile la mănăstirile din zonă pentru participarea la slujba de Înviere sau ateliere de încondeiat ouă etc. Bucatele pregătite sunt tipice sărbătorilor pascale. De pe mese nu vor lipsi drobul şi friptura de miel, cozonacul, pasca şi alte preparate tradiţionale româneşti, asezonate cu palincă, vişinată şi vin”, a declarat Cristian Vlad, preşedintele Regiunii Central-Nordice a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), pentru Agerpres.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului, care include 26 de comune, cu aproximativ 100 de sate, din judeţele Braşov şi Sibiu, precum Arpaşu de Jos sau Cârţişoara, a construit în urmă cu doi ani un brand local pentru o promovare naţională şi internaţională a zonei.

În Ţara Făgăraşului sunt aproximativ 400 de unităţi de cazare, cele mai multe case de vacanţe şi pensiuni, majoritatea fiind clasificate cu trei margarete, potrivit Asociaţiei.

Răspunde