Muzeul în aer liber, o destinație perfectă pentru ecoturism

Muzeul în aer liber, o destinație perfectă pentru ecoturism

Cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism a dovedit că Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are potențialul de a găzdui o mulțime de activități pe gustul celor care iubesc natura și sportul.

Târgul de Ecoturism, organizat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul programului „Anii Drumeției”, și-a propus să promoveze turismul sustenabil, activitățile în aer liber și inițiativele locale. Astfel, în perioada 8-10 aprilie, în Pavilionul Muzeal Multicultural de la intrarea în Muzeul ASTRA și-au dat întâlnire expozanți din întreg județul, operatori comerciali și producători locali, dar și specialiști în ecoturism și domenii conexe, precum:  protecția mediului, turism creativ, wellness și eco-ospitalitate, drumeții și mișcare outdoor, arii naturale protejate, experiențe culturale.

Evenimentul a prezentat publicului oferta ecoturistică pentru sezonul primăvară – vară 2022, iar noutatea acestei ediții a constat în multitudinea de activități desfășurate în aer liber, în Muzeul ASTRA: tururi ghidate cu biciclete clasice sau electrice, experiențe complete în Rășinari și Cisnădioara, ateliere de supraviețuire pe munte, curse cu obstacole, workshop-uri educative și distractive pentru copii, sesiuni de mișcare pe aleile din muzeu, plimbări cu canoe pe lac și activități demonstrative de folosire a echipamentului.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: „În județul Sibiu există o tendință de creștere a ofertei de servicii ecoturistice și tot mai mulți dintre operatorii comerciali și-au adaptat oferta în acest sens. În același timp, tot mai mulți sibieni și nu numai sunt interesați de activități în aer liber, de un turism sustenabil, în care pot trăi experiențe unice. Ne vom revedea și la ediția de toamnă, sperăm la un eveniment extins.”

Răspunde