Mai mult spațiu pentru pietoni pe străzile din centru

Mai mult spațiu pentru pietoni pe străzile din centru

Pe strada Timotei Popovici, pe tronsonul dintre strada Al. Papiu Ilarian și Piața Schiller, se lucrează în prezent la reconfigurarea spațiilor de parcare.

S-au desființat 13 locuri de parcare pentru a face loc mai mult pietonilor și pentru ca circulația să se desfășoare mai ușor pe această stradă îngustă din zona centrală. Locurile de parcare desființate sunt cele de pe partea cu numerele impare, iar locurile de pe partea opusă se vor muta complet pe carosabil. Astfel, pe acest tronson, ambele trotuare rămân libere în totalitate pentru circulația pietonală. În zonă s-au montat deja semnele de „Oprire interzisă”, iar șoferii sunt atenționați să le respecte.

În acest context, municipalitatea le recomandă șoferilor să se îndrepte spre alte parcări din zonă, mai ales spre parcarea de la Piața Teatrului și parcarea Cazarma 90. Informațiile cu privire la numărul de locuri disponibile în aceste două parcări zonale sunt afișate în timp real pe panourile digitale amplasate în Piața Unirii.

De asemenea, celor care se deplasează spre centru li se reamintește că Linia Verde electrică de transport public le stă la dispoziție, pe un traseu prelungit, eliberându-i astfel de grija găsirii unui loc de parcare.

Răspunde