Liber la distracție! Evenimentele lunii aprilie la Mediaș

Liber la distracție! Evenimentele lunii aprilie la Mediaș

Primul eveniment comunitar al lunii aprilie a fost un succes la Mediaș: voluntarii au plantat aproximativ 500 de puieți.

Primăria municipiului Mediaș a reluat, începând cu luna aprilie, evenimentele culturale, artistice și de divertisment mult așteptate de public.

Primăvara a debutat cu o acțiune de împădurire, în zona cunoscută sub denumirea „Sub Pini“ din cartierul Moșnei. În parteneriat cu Ocolul Silvic Mediaș, Primăria Mediaș a organizat ieri acest eveniment cu participarea unui număr considerabil de voluntari, reușind să planteze aproximativ 300 de puieți de salcâm, 120 de puieți de frasin, precum și 50 de puieți de conifere.

Tot ieri, 2 aprilie, la sala de sport situată pe str. Gravorilor s-a desfășurat un concurs de tenis de masă, în parteneriat cu Clubul Copiilor.

„În săptămânile care urmează vor fi reluate evenimentele de tradiție prilejuite de apropierea sărbătorii Paștelui, precum tradiționalul concert de pricesne, Târgul de Paște și jocul de Țuru din Duminica Paștilor. Cu ocazia zilei de 1 Mai, cântecul, jocul și voia bună vor anima, din nou, tradiționala petrecere câmpenească Maial, la Barajul Ighiș. Vă așteptăm alături de noi, să ne bucurăm împreună de sosirea acestei primăveri și de reluarea activităților cultural-artistice și de divertisment în municipiul nostru!”, au transmis reprezentanții Direcției Cultură, Învățământ, Sănătate, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG din cadrul Primăriei municipiului Mediaș.

Programul manifestărilor culturale și de divertisment al lunii aprilie va continua pe 7 aprilie, cu un concert extraordinar de pricesne la Catedrala Ortodoxă Mediaș. Apoi, pe 9 și 16 aprilie se va juca teatru la Sala Traube. Pe 14 aprilie se deschide Târgul de Paști amenajat în Piața Regele Ferdinand I. Tot în piața centrală, medieșenii și turiștii sunt invitați, între 15 și 17 aprilie, la „Prăvălia cu Raci“, pentru ca în 24 aprilie, pe strada Stejarului, sărbătorile pascale să se încheie cu tradiționalul joc de cartier „Țuru“.

Răspunde