Lecturi de vacanță

Lecturi de vacanță

Vacanța este mai plăcută în compania unei cărți bune!

Elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială „Regele Ferdinand”, însoțiți de învățătoarea Viorica Maria Smeureanu, au vizitat filiala din cartierul Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA Sibiu, spațiu în care au fost întâmpinați de bibliotecara Magdalena Iacob.
Fiind ultima zi de şcoală dinaintea vacanţei de Paşti, copiii au fost încântați de întâlnirea cu minunata lume a cărţilor. Cu această ocazie, ei au aflat lucruri noi despre bibliotecă, au primit informaţii utile privind condiţiile de înscriere, programul de funcţionare şi termenul de împrumut.
De asemenea, elevii au avut posibilitatea să descopere volumele cu poveşti din literatura română şi universală, dar şi romanele de aventură, poliţiste și fantastice şi au participat la discuții despre temele abordate în cărți și despre subiectele preferate.
Dintre volumele recomandate pentru lectura de vacanță, amintim: „Poveşti” de Fraţii Grimm, H. Ch. Andersen, Charles Perrault, Petre Ispirescu şi Ion Creangă, „Poveşti din lumea întreagă”, „Din lumea celor care nu cuvântă” de Emil Gîrleanu, „Neghiniţă” de Barbu Şt. Delavrancea, „Domnul Trandafir și alte povestiri” şi „Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu, romanele scriitoarei Holly Webb despre viața animalelor, „Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum, „Pinocchio” de Carlo Collodi, „Bambi” de Felix Salten, „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, „Domnul Fox, vulpoiul fantastic” de Roald Dahl, „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi” de Nikolai Nosov, „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift, „Aventurile baronului Münchausen” de G.A. Bürger, „Isprăvile lui Păcală” de Petre Dulfu, „Black Beauty” de Ana Sewell, „Emil şi detectivii” de Erich Kastner şi „Aventurile lui Sherlock Holmes” de Arthur Conan Doyle.

“Întâlnirea s-a încheiat cu zâmbete largi şi cu promisiunea că vor reveni curând la bibliotecă. Noi îi așteptăm cu drag!”, spun reprezentanții bibliotecii.

Răspunde