Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Experiențe 100% sibiene la Târgul de Ecoturism

timp de citire 2 min

Cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism din județul Sibiu va avea loc între 8 și 10 aprilie, în cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural de la intrarea în Muzeul ASTRA. Evenimentul va reuni principalii producători locali și operatorii de turism sustenabil din regiune pentru a prezenta publicului oportunitățile de petrecere a timpului liber.

Timp de trei zile, Muzeul ASTRA va deveni gazda a numeroase activități în aer liber: degustări de preparate locale, drumeții ghidate, ture cu mountain bike-ul, ateliere educative dedicate celor mici, trail running, stand up paddle și canoeing pe lacul din muzeu, workshop-uri de orientare și supraviețuire, birdwatching și multe altele. În felul acesta, vizitatorii vor putea experimenta o parte din oferta ecoturistică și vor fi inspirați să își petreacă weekend-urile și concediile explorând oferta locală.

Pentru cei care doresc să aprofundeze subiectul turismului sustenabil, târgul va include și o componentă educativă: ateliere și conferințe zilnice, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică din ecoturismul românesc, recomandări și informații utile despre siguranța pe munte.

Evenimentul va avea și o secțiune comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora.

Printre participanții confirmați se numără: Ozaki Arena, Powplaca, Eppic Education, Clubul Sportiv Air Adrenaline, Trail Guide, Asociația Dianthus, Fundația Biserici Fortificate, Colinele Transilvaniei, Asociația ARNI, Filarmonica de Stat Sibiu, Primăria Rășinari, Primăria Săliște, ComKultur Travel, Transylvania Guide, Din Mărginime și mulți alții.

Târgul de Ecoturism este organizat în cadrul Programului „Anii Drumeției” – proiect inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Lasă un răspuns