Europa ne dă bani ca să ținem copiii la școală

Europa ne dă bani ca să ținem copiii la școală

Zece școli gimnaziale din municipiul Sibiu care înregistrează cazuri de abandon școlar pot depune cereri de finanțare în cadrul unui program care vizează combaterea acestui fenomen.

Până în prezent, au depus cereri trei dintre aceste unități de învățământ și toate trei au reușit să obțină fondurile solicitate.

„Felicitări școlii «Ioan Slavici», școlii nr. 2 și școlii nr. 23 din Sibiu pentru că au reușit să atragă fonduri europene nerambursabile, între 140.000 și 176.000 de euro fiecare, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR. Cu aceste fonduri, școlile vor putea să organizeze în următorii doi ani, pentru toți elevii, cursuri de tip «Școală după școală», activități extrașcolare, cursuri de formare profesională pentru profesori, vor putea achiziționa dotări IT și mobilier și chiar să ofere o masă elevilor care participă în programe după orele de curs. Scopul este acela de a-i motiva pe elevi și de a reduce rata de abandon școlar. Astfel, printr-un management implicat și eficient, fondurile alocate de Primăria Sibiu pentru investiții și dotări sunt suplimentate, în beneficiul elevilor, dar și al profesorilor”, a spus Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Răspunde