Curățenie generală pe cursurile de apă din Sibiu

Curățenie generală pe cursurile de apă din Sibiu

Municipiul Sibiu participă la programul național „Curățam România”, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Programul constă în diverse acțiuni de ecologizare și se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai.

Prin intermediul Serviciului Management Salubrizare și Protecția Mediului, Primăria Sibiu organizează în cadrul acestui program național o curățenie generală pe malurile apelor curgătoare din Sibiu, o activitate care, de altfel, este realizată de cel puțin două ori în fiecare an de către serviciul menționat.

Programul va include mai multe acțiuni, realizate în parteneriat cu Apele Române și cu sprijinul operatorului de salubrizare Soma care va pune la dispoziție saci și mănuși și va ridica deșeurile adunate.

În 6 aprilie, 14 aprilie, 20 aprilie și 28 aprilie se desfășoară ecologizarea pe cursul râului Cibin.

În perioada 12-14 aprilie, împreună cu copii și profesori de la Școala „Regele Ferdinand”, Școala nr. 18, școala „Ioan Slavici” și Liceul „Avram Iancu”, se vor curăța malurile pârâului Trinkbach și Valea Săpunului.

În 15 aprilie, împreună cu voluntarii Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”, se vor ecologiza malurile pârâului Rosbach.

Astăzi, 6 aprilie, s-a lucrat pe malul Cibinului, pe porțiunea dintre podul de pe Șoseaua Alba Iulia și podul de la Piața Cibin. Echipele de la Apele Române și Soma au adunat nu mai puțin de 200 kg de deșeuri.

Răspunde