Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Cele mai valoroase trofee de vânătoare, expuse și premiate la Muzeul ASTRA

timp de citire 1 min

Muzeul ASTRA este partener și gazdă a expoziției “H-Hunting Prize – Sibiu 2022”.

Expoziția de trofee urmărește și promovarea elementelor de cultură cinegetică, artă și literatură, taxidermie, sculpturi și bijuterii.

Evenimentul este organizat de CIC TEB RO – Asociația Evaluatorilor de Trofee de Vânat, o asociație profesională formată din evaluatori certificați, cu scopul de a promova conservarea biodiversității faunei sălbatice și menținerii echilibrului ecologic prin vânătoare, respectiv monitorizarea, înregistrarea și ierarhizarea trofeelor de vânat cu parametrii de măsurare unitari, specifici fiecărei specii, conform metodelor și standardelor actuale instituite de CIC (Consiliul Internațional al Vânătorii și Conservării Biodiversității).

Pentru trofeele care întrunesc punctajul necesar, în cadrul expoziției se vor acorda medalii împreună cu certificatul național al medaliei.

De asemenea, se vor premia recordurile expoziției la speciile urs brun (Ursus arctos), lup (Canis lupus), cerb comun (Cervus elaphus), căprior (Capreolus capreolus), capră neagră (Rupicapra rupicapra) și mistreț (Sus scrofa) cu medalii din aur masiv.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 10:00, în Muzeul ASTRA, Pavilionul Muzeal Multicultural (spațiile expoziționale S1+S2).

Lasă un răspuns