Zeci de străzi din Sibiu intră în reparații

Zeci de străzi din Sibiu intră în reparații

Odată cu creșterea temperaturilor, șantierele la obiectivele de investiții din oraș s-au redeschis. De luni, 21 martie, au început și reparațiile pe străzi.

Pe parcursul sezonului rece, Direcția Tehnică a Primăriei a alcătuit o listă cu defectele apărute în carosabil care necesită intervenții. Peste iarnă s-a intervenit cu reparații temporare, cu mixtură asfaltică “la rece”, însă începând din această săptămână vor începe reparațiile definitive, cu asfalt.

Primele comenzi au fost emise deja către constructorul Terra Building, firma cu care municipalitatea a încheiat un contract pentru execuția acestui tip de lucrări. Intervențiile se vor efectua etapizat, în următoarele săptămâni.

Pe strada Europa Unită, lucrările au început de luni. Se va înlocui stratul de uzură pe carosabil și trotuare și se vor amenaja parcări cu grilă înierbată. Ulterior vor intra în lucru străzile Maramureșului și Cristian, inclusiv sensul giratoriu de la intersecția cu strada Avrig și Calea Poplăcii. Pe acestea va fi înlocuit complet stratul de uzură de pe carosabil. De asemenea, vor începe și lucrările pe str. M. Kogălniceanu, inclusiv sensurile giratorii de pe traseu. Și în acest caz va fi înlocuit complet stratul de uzură.

Lucrările se vor executa sub trafic, cu închideri pe tronsoane restrânse și vor fi astfel planificate încât să afecteze într-o cât mai mică măsură traficul. În acest sens, așternerea noului strat asfaltic se va face noaptea, când volumul de trafic este mai scăzut. Cu toate acestea, șoferii vor fi rugați să ocolească aceste străzi în perioada desfășurării lucrărilor pentru a evita blocajele în trafic.

Pe lângă reparațiile ample, va începe în paralel și repararea defectelor punctuale apărute pe străzi. Pe prima comandă emisă figurează intervenții pe aproximativ 40 de străzi din oraș.

Răspunde